Return to site

Vauva-uutisia? Onneksi olkoon...

· Raskaus - Graviditet

Mitä olen erityisen hyvin oppinut tähän asti tätä raskautta?

Ja mitä meidän kaikkien pitäisi huomioida puhuessamme raskaana olevien kanssa? OSA 1:

-Raskaudesta onnittelut: Spontaanisesti suurin osa ihmisistä onnittelee naista kun he saavat tietää naisen raskaudesta (läheiset, työkaverit, neuvolat, naapurit jne jne).

Mitä meidän kuitenkin pitäisi huomioida on se, että aina raskaus ei välttämättä ole a) toivottua b) aihe, josta nainen on valmis puhumaan/ ei ole sulatellut asiaa.

Olen itse miettinyt tätä asiaa paljon tämän raskauden aikana, ja kyllä tähän asti minunkin spontaaninen reaktio on onnitella jos joku kertoo olevansa raskaana (koska niinhän on opetettu sanomaan(?) ). En muuten tee niin enää. Miksi? Jatka lukemista.. :)

Itselläni on kuitenkin mennyt reippaasti yli puolen välin raskautta, ennenkuin olen pystynyt hiukan sulattelemaan, että meille tosiaan on tulossa vauva. Niin olen saanut monta kertaa tämän matkan varrella todistaa sen, miten pahasti se oikeasti tuntuu kun joku onnittelee vauvauutisista kun itsellä ajatuskin vauvasta on oksettanut. Tiedän, että kukaan ei ole tarkoittanut pahaa, päinvastoin.

Mutta meidän kaikkien pitäisi ehkä vähän miettiä mitä ja miten me sanotaan asioita toisillemme? Eikä automaattisesti ajatella, että tietyt asiat ovat positiivisia tai negatiivisia. Kysykää ja kuunnelkaa toisianne.

Mitäpä jos ensi kerralla kun joku kertoo vauva-uutiset, niin kysyisit ensin naiselta: Minkälainen vointi sinulla on? Miltä sinusta tuntuu vauva-uutiset?

Lue vastaukset rivien välistä ja jos nainen on onnellinen/OK tilanteesta, niin silloin on OK onnitella. Jos hän ei ole sinut asian kanssa - Mieti miten SINÄ voisit auttaa häntä tässä mullistavassa elämänvaiheessa. Sinun läsnäolo ja kuuntelu voi olla yllättävän tärkeätä silloin <3

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK