Return to site

Ensimmäiset viikot raskauden jälkeen.

Ajatukset. Kokemukset. #NiceTreeni #Aitovahvuus

3 viikkoa sitten synnytys oli käynnissä. Mitä on tapahtunut näiden kolmen viikon aikana?

Aika paljon.

3 viikkoa on tuntunut todella pitkältä ajalta. 3 viikkoa on tuntunut todella lyhyeltä ajalta.

3 viikkoa on todella lyhyt aika raskauden jälkeen kun ajatellaan kehon palautumista. Huomaan, että helposti sitä unohtaa että "juuri oli raskaana". Halu pärjätä "normaalisti" arjessa on iso ja huomaankin, että välillä pitääkin osata sanoa EI. Kaikkea ei tarvitse vielä tehdä tai jaksaa tehdä, vaikka mieli halusikin tehdä vaikka ja mitä.

On ollut huolta siitä, että kasvaako tyttö riittävästi vai ei. Joka on tarkoittanut pesimistä, pesimistä, imetystä, imetystä ja vielä enemmän imetystä. Olen pyrkinyt syömään enemmän ruokaa sekä juoda enemmän vettä, jotta maidontuotanto saisi boostia. Rintapumppu onkin ollut ahkerassa käytössä, jotta saataisiin tyttö myös opeteltua pullolle, koska tämä mamma tekee töitä sunnuntaisin, niin silloin pullottelu pitäisi onnistua. Ihan hyvin on tähän asti kuitenkin mennyt pullon kanssa kun ollaan testattu.

Mut nytten ei ollut tarkoitus puhua rintapumpuista, vaan omasta kehosta.

On se keho ihmeellinen. Mitä kaikkea se jaksaakaan käydä läpi. 3 raskautta 4 vuoden aikana sekä 3 alatiesynnytystä, raudanpuute ja vaikka ja mitä. Onko nyt aika "ruoskia itsensä kuntoon"? No ei!

Kahden ensimmäisen lapsen kohdalla huomasin jo raskausaikana miten raskauskilot ahdisivat ja halusin mahdollisimman nopeasti pois niistä. Raskauskilojen karistus oli päällimmäisenä mielessä heti raskauksien jälkeen (mikä ei ole terveellistä ajattelua). Pitäisihän sitä olla muutakin ajateltavaa kun kilojen karistaminen?

Tällä kertaa raskauskilot eivät ahdista. Vaikka tällä kertaa raskauskiloja onkin tullut reilusti enemmän ja oma fyysinen kunto ei ole ollut pitkään aikaan hyvä (johtuen muun muassa vakavasta raudanpuutteesta), niin tällä kertaa ylimääräiset kilot eivät ahdista. Vapauttava feelis.

Tällä kertaa en aio hypätä "dieetti oravanpyörään" ja rääkkitreeneihin, jotta saan raskauskilot pudotettua. Tällä kertaa minulla erilainen suunnitelma, mutta tärkein: Minulla on erilainen mindset!

Aionkin hieman avata suunnitelmaani näille ensimmäisille viikoille:

Ensimmäiset 12 viikkoa raskauden jälkeen:


-Fokus löytää lantionpohjan lihakset & keskivartalon ydintuen kuntoutusharjoitteiden avulla

-Nukkua ja levätä mahdollisimman paljon

-Huomioida ryhti ja nostotekniikat arjessa

-Pyrkiä juomaan vettä riittävästi

-Syödä säännöllisesti & riittävästi hiilihydraatteja

-Arkiliikuntaa hiljalleen lisäen

-Kun kuntoutusharjoitteet ovat tehtynä (minun oma 8 viikon ohjelmat) niin siirrän fokuksen lihaskuntoharjoitteluun.

-Omaa aikaa

-Nauttia vauva-ajasta

--

Tuossahan on jo riittävästi tavoitteita ja tekemistä näille viikoille. Less is more. Nyt ei ole oikea aika "suorittaa".

Fokus tulevalle vuodelle (vuosille) on parantaa lihaskuntoa ja voimaa. Mää haluan olla VAHVA. Siitä se ajatus sitten lähti #Aitovahvuus

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK